Aktuelnosti

СОМБОР ДОБИЈА МОДЕРАН КОМПЛЕКС ЗА РАЗВОЈ МАЛОГ И СРЕДЊЕГ БИЗНИСА

 

ПОСЛОВНА ЗОНА НА 17.000 КВАДРАТА

Вредност инвестиције процењена је на 600 милиона динара.

Дуго најављивани пројекат будуће Пословне зоне у Сомбору постаће стварност, и све је спремно за проналажење извора његовог финансирања. Пројекат је у Скупштини града Сомбора представила  Марија Драгаш из пројектантске фирме „Ђорђе Бајило архитекти“ из Новог Сада.

Пословна зона са бизнис инкубатором , хладњачом, кванташком пијацом, тржницом и пратећим објетима, градиће се на локацији некадашњег трговинског предузећа „Агросавез“ на Стапарском путу. Грађевинска дозвола за овај комплекс већ је исходована, а готов је и пројекат за извођење-каже Горан Нонковић, директор ЈКП „Простор“.

 -Ово ће бити изузетно важан пројекат за Западнобачки округ. По угледу на Панчево, Нови Сад и Суботицу, градићемо најмодернију пословну зону. У првој фази градило би се на 17.250 квадратних метара, уз каснију могућност проширења за још 7.200 квадрата, појашњава Нонковић.

Према речима Марије Драгаш, на локацији будуће пословне зоне један објекат ће бити реконструисан, а преосталих девет  ће се због дотрајалости и система градње рушити, јер нису могли да одговоре на високе стандарде којима се тежило. Вредност инвестиције процењена је на око 600 милиона динара.

 – Пројекат захтева велика улагања зато што настојимо да градимо по најмодернијим технолошким решењима. Све остало би била чиста импровизација, а то не желимо-рекао је Нонковић.

 За израду пројектног решења Пословне зоне Сомбор Министарство привреде и град Сомбор су издвојили шест милиона динара, а сад се ради на изналажењу средстава за прву фазу изградње.

СВЕ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ

Комплекс Пословне зоне Сомбор  састојаће се од 11 објеката укупне површине 6.800 квадратних метара. Највећи објекат биће хладњача капацитета 2.000 тона, са могућношћу проширења до 8.000 тона, која ће задовољити све потребе за услужним складиштењем воћа и поврћа у овом региону. Робна и зелена пијаца заузеће по 1.200 квадрата, кванташка пијаца 500, а бизнис инкубатор са флексибилним простором за нова привредна друштва 1.000 квадратних метара.