Aktuelnosti

Završni radovi na proširenju parking prostora ispre Velikog Pravoslavnog groblja u Somboru

 

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović u pratnji direktora JKP „Prostor“ Sombor je prisustvovala završnim radovima na izgradnji parking prostoru ispred Velikog Pravoslavnog groblja u Somboru.

Nakon pripremnih radova koji su odrađeni u prethodnom periodu, rekonstrukcije i sanacije dela postojećeg parkinga, izvršeni su završni radovi, odnosno asfaltiranje I obeležavanje parking mesta. Ukupna površina asfaltiranog parking prostora i prilaznog puta iznosi 740m, na šta je utrošeno 110t asfalta. Posebno naglašavamo da je uređena i prilazna staza ka glavnom ulazu groblja, širine 1.5m.

Parking prostor ispred Velikog pravoslavnog groblja u Somboru povećan je za 32 parking mesta, od kojih su 2 parking mesta namenjena za vozila osoba sa invaliditetom.

U okviru ovog obilaska Gradonačelnica je obišla I salu za daće na Velikom Pravoslavnom groblju, na kojoj se izvode završni zanatskih radovi na izradi zidne I podne keramike. U sklopu objekata je sala za daće, sa kompletno pripadajućom kuhinjom I magacinskim prostorom, kao I dva poslovna prostora namenjena za prodavnicu pogrebne opreme i cvećaru.

Investitor radova na izgradnji sale za daće je Grad Sombor, projektant I izvođač radova JKP “Prostor” Sombor.

Ukupna vrednost investicije oko 13.000.000,00 dinara.

Prema rečima direktora JKP “Prostor” Sombor radovi će biti okončani do kraja tekuće godine, kako je I predviđeno rokom završetka radova.