AktuelnostiAKCIJA KOMUNALNOG UREĐENJA NASELJENOG MESTA DOROSLOVO

 

U okviru akcije komunalnog uređenja naseljenih mesta JKP “Prostor” Sombor je, juče u toku dana, izvršilo veliko uređenje na teritoriji MZ Doroslovo. U toku dana na teritoriji ove mesne zajednice našlo se nekoliko ekipa.

Jedna ekipa trimeraša vršila je košenje javnih zelenih površina, te su ovom prilikom pokošene javne zelene površine na lokacijama ispred starih i napuštenih kuća, površine u parkovima, površine na kojima su postavljena dečija igrališta, površine uz putni pojas, kao i površine uz glavne raskrsnice.

Druga ekipa trimeraša vršila je košenje trave i krčenje šiblja na mesnom groblju. Pored košenja trave na groblju su vršeni poslovi pražnjenja kontejnera, te odvoženje otpada.

Takođe u okviru ove akcije izvršena je sanacija, odnosno krpljenje udarnih rupa na kolovozu, specijalnim kamionom namenjenim samo za ovu vrstu radova. Radove na sanaciji udarnih rupa izvodila kompanija “Jugokop-Podrinje” doo, dok JKP “Prostor” Sombor, kao Upravljač puta, vršilo stručno tehnički nadzor nad izvođenjem predmetnih radova,.